Cordon bleu

de Adi in Pui, 24 Mar 2018 | 8210 vizualizari

 

Cordonul bleu se face de fapt cu carne de vitel, dar cum nu ne placea aceasta ca este mai atoasa, recurgem la pieptul de pui.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg piept de pui ( 4 jumatati)
  • 4 felii mari de sunca presata
  • 4 felii mai groase de cascaval
  • 2 ouă mari, sau 3 mici
  • 1 lingura mustar
  • 1 lingura lapte
  • 150 g faina
  • 150 g pesmet
  • sare
  • piper
  • ulei pentru prajit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cordon bleu:

Se fileteaza pieptul de pui frumos.

Se cresteaza fiecare jumatate de piept pe mijloc, fara a o patrunde la una din margini, astfel incat sa obtinem o bucata mare.

Presam bucatile de pui usor cu o tava, sau o farfurie, apoi le presaram cu sare si piper.

Amestecam ouale cu mustarul, laptele, sare si piper si omogenizam bine compozitia.

Peste bucatile din piept de pui asezam cate o felie de sunca presata, apoi felia de cascaval si le impachetam in doua, astfel incat cascavalul sa fie la mijloc.

Prindem marginile cu scobitori.

Punem uleiul la incins intr-o tigaie adanca.

Trecem pachetele din piept de pui prin faina, apoi prin compozitia de oua, iar prin faina, iar prin oua si la final prin pesmet.

Le scufundam in baia de ulei incins si le prajim intorcandu-le de pe o parte pe cealalta pana sunt bine rumenite.

Le scoatem pe prosoape absorbante pentru a se scurge de excesul de grasime.

Le servim alaturi de orice garnitura, salata, sau după preferinte.

Noua ne plac cu piure de cartofi, ni se pare combinatia perfecta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cordon bleu" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
File de pui cu piure gratinat